Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Ko Phangan - ve znamení divokých večírků

Druhý největší thajský ostrov Ko Phangan proslul „full moon parties“ - úplňkovými večírky na pláži Hat Rin, při kterých nic není tabu. Tento zážitek je spíš ale odvrácenou stranou ráje, kterým toto místo bezesporu je.

Ko Phangan najdete u thajského pobřeží pouhých 15 kilometrů severně od většího Ko Samui. V porovnání s ním je klidnější a má několik překrásných písčitých pláží, stranou od zájmu turistů.  Tropický zelený ostrov zabírá 168 čtverečních kilometrů, je hornatý, pokrytý bujnou džunglí s množstvím úchvatných vodopádů a kokosovými plantážemi. Na Ko Phanganu žije pouhých osm tisís obyvatel, kteří jsou existenčně závislí převážně na cestovním ruchu. Ve zdejších buddhistických chrámech například organizují pravidelné meditace pro zahraniční návštěvníky, populární jsou také centra jógy. 

Střediskem Ko Phanganu je Thong Sala, kde se soustředí také noční život. V tomto přístavu najdete veškeré dostupné zázemí - obchody, butiky, restaurace, internetové kavárny, masážní salóny nebo také potápěčské základny. Konečně potápění a šnorchlování v přilehlých vodách může být dobrým důvodem, proč sem přijet. Turisticky nejatraktivnějším lákadlem jsou však posledních několik desítek let proslulé „Full Moon Parties“. Divoké večírky se pořádají pravidelně měsíc co měsíc za úplňku na pláži Hat Rin. V jedinou noc se tu sejde i třicet tisíc lidí, kteří tu dělají všechno, co je v Thajsku zakázané, zejména konzumují všechny myslitelné druhy drog.

I přes tuto věhlasnou akci je Ko Phangan spíše stranou zájmu cestovatelů mířících do Thajska, je tu jen několik kvalitních resortů. Díky tomu si však ostrov zachoval neopakovatelný a zcela unikátní ráz. Spokojení tady budou hlavně milovníci romantické dovolené v prostředí nedotčené tropické přírody. Velkým bonusem jsou dlouhé bílé písečné pláže. Za nejkrásnější pláž ostrova je považována Hat Salad v jeho severozápadním cípu. Na plážích jsou rozesety desítky kvalitních restaurací nabízejících rybí speciality a plody moře. 

Ko Phangan můžete navštívit prakticky kdykoliv během roku, aniž byste se museli obávat o to, že realita budá jiná než fotografie v katalozích. Díky mikroklimatu je tu téměř po celý rok nádherné slunečné počasí, výjimkou je pouze listopad, který je obdobím monzunových dešťů. Ostrov Ko Phangan je dostupný asi za hodinu a půl návazným letem z Bangkoku, nebo můžete přistát v Phuketu, přeletět za 50 minut na Ko Samui a odtud pokračovat do cíle lodí.

Článek byl zobrazen 8 058 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Thajsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko