Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Ko Samui - ostrov hojnosti

Ko Samui, třetí největší thajský ostrov, je jedním z mála zbývajících pozemských rájů. Dovolená tady vám umožní zapomenout na všední starosti a oddávat se pouze čisté radosti ze života.

Ko Samui leží v jižní části Siamského zálivu v blízkosti břehů Malajského poloostrova. I přes značný zájem turistů z celého světa se mu daří zachovávat téměř nedotčenou tropickou přírodu. Vnitrozemí pokrývají zalesněné vrcholky hor, které ukrývají panenskou džungli a divoké horské řeky s vodopády, pobřeží lemují jedinečné pláže a typickou kulisu dotvářejí palmové háje a bizarní žulová skaliska. Hlavními turistickými lákadly ostrova jsou známý opičí háj, vodopád Hin Lad, sladkovodní jezero a mořský národní park Ang Thong, tvořený čtyřiceti ostrůvky pokrytými romantickým deštným pralesem. Ko Samui nabízí zajímavou kombinaci rušných, ale i liduprázdných pláží, lze tu podniknout atraktivní výlety a samozřejmě užít si i nočního života - stačí si jen vybrat.

Hlavním střediskem ostrova je Chaweng lemující stejnojmennou pětikilometrovou pláž pokrytou jemným bílým křemenným pískem. Chaweng je nejživější a nejnavštěvovanější pláží ostrova a tak v její blízkosti zcela logicky vyrostlo víceméně turistické město, které dnes nabízí bohaté zázemí hotelů, restaurací, barů a obchodů.

Movitější klientela se na ostrově soustředí v letovisku Bophut Beach, které nabízí krásy svěží tropické přírody, panenské pláže i pohostinnost místních obyvatel. Bophut Beach je známa svými plantážemi kokosových palem a tropickým ovocem jako je durian nebo rambutan, ale také nádherným vnitrozemím, pro které jsou typické vápencové skály, jeskyně a laguny.

Mezi nejrychleji se rozvíjející oblasti ostrova Ko Samui patří Lamai, která leží jen deset kilometrů jižně od Chawengu. Hned po něm má taky nejdelší pláž, rovněž pokrytou bělostným pískem. Středisko Lamai je na rozdíl od Chawengu klidnější, nad modrozelenou vodou se sklánějí stovky kokosových palem a koupat se tu dá i za odlivu. Pláž  není chráněna žádným korálovým útesem a moře je proto o něco divočejší. Lamai je ideální skrýší před davy turistů, přitom ale nezůstane ochuzeni o čilý noční život, neboť je zde také spousta barů, restaurací a obchodů. Na hlavní promenádě si konkurují četná zravotní a meditační centra, obchody s potápěčskou výzbrojí či škola thajského boxu. Největší atrakcí pro turisty jsou trhy pod širým nebem a starý klášter Wat Khunaram, s místním muzeem. K procházkám do přírody vybízejí pěšinky za plážovou promenádou, můžete po nich dojít například ke známým „Babiččiným a dědečkovým skalám“ nebo k Wat Silangu, jedné ze dvou zlatých padog na ostrově.

Dovolená na Ko Samui je vhodná zejména pro zájemce o klidnou dovolenou v nerušeném prostředí tropického ostrova pod kokosovými palmami. Specifické mikroklima umožňuje návštěvu během celého roku bez nebezpečí trvalejších dešťů. Ostrov je dostupný přímými lety buď z hlavního města Thajska, Bangkoku, které sem dorazí zhruba za hodinu a půl, nebo z Phuketu či Krabi zhruba za půl hodiny.

Předchozí články z Thajska:
Za tajemstvím Thajských chrámů 
Singapur, Malajsie, Thajsko - pestrá exotická dovolená 
Pattaya – Thajsko pro každého
Krabi – nezničitelná krása
Ko Samui - ostrov hojnosti

Článek byl zobrazen 13 599 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Thajsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko