Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Krabi – nezničitelná krása

Letovisko Krabi patřilo vždy k nejpopulárnějším místům v Thajsku. Platí to o něm i dnes, přesto že jej v roce 2004 doslova smetla ničivá vlna tsunami. Krabi na své atraktivitě ztratilo pramálo, jen ceny tu jsou znatelně vyšší.

To je ale daň, se kterou turisté musejí počítat. Při vzpomínce na hrůzu, která se tady odehrála, snad ani tolik nebolí. Některé části této oblasti vlna doslova srovnala se zemí, jako slavnou pláž Railey Beach, jiné ochránily skály, které ční z moře podél pobřeží. Krabi je označováno za místo v moři kamenů, což přesně vystihuje jeho kouzlo. Tento kousek pobřeží Andamanského moře přitahuje hlavně sportovní lezce a geology, výčet turistů doplňují snobi a baťůžkáři.

Krabi
Foto: Railey Beach

Letovisko, které obklopuje asi 150 ostrovů, leží na západních březích Malajského poloostrova přímo naproti ostrovu Phuket, od kterého je vzdáleno dvě hodiny jízdy. Svůj pobyt na Krabi prožijete na nádherných plážích s bílým či zlatavým pískem omývaných průzračnou tyrkysovou vodou. Vysoké vápencové skály kouskují pobřeží na malé romantické laguny. Nadosah jsou korálové útesy – hotový potápěčský ráj, vhodný jak pro začátečníky, tak zkušené potápěče. Všichni zájemci jsou vítaní v kterémkoliv z mnoha potápěčských center na ostrově, které umožní průzkum zdejšího podmořského světa. Vnitrozemí osloví milovníky panenské přírody, kteří se mohou vydat do útrob topického deštného lesa a seznámit se s jeho obyvateli.

Romantické kulisy tohoto místa zákonitě učarují každému, kdo je jednou spatří. Skály vybíhají z moře všude, kam oko dohlédne. Nejsou to žádné strmé útesy, zdejší terén nabízí desítky míst a stovky lezeckých cest, které potěší při výstupu zkušené lezce i začátečníky. Cesty všech stupňů obtížnosti přehledně mapuje každoročně aktualizovaný průvodce. Místní skály svými tvary připomínají zvířata a tak není divu, že se pro ně ujala jména právě ze živočišné říše. Baťůžkáři, kteří míří na Krabi za sportem a skalami, obvykle zakotví na pláži Ton Sai, ti motivitější pak na Railey Beach. Obě pláže dělí skála vystupující z moře, pokrytá neschůdnou džunglí.

Krabi

Railey Beach je bezesporu nejznámější pláží na ostrově Krabi. Na dohled leží další překrásná pláž Phra Nang s podobnou scenérií moře a skalisek, považována za nejkrásnější v celé jihovýchodní Asii. Turisticky nejnavštěvovanější je známá pláž Ao Nang, s malými obchůdky a restauracemi, která je oblíbeným cílem výletních člunů. Kromě těchto vyhlášených míst je na Krabi také celá řada nádherných privátních pláží, o které se starají majitelé přilehlých hotelů.

Součástí provincie Krabi je také malebné přímořské středisko Klong Muang Beach. Jeho pláž sice neobklopují impozantní vápencové masivy, zato nabízí dlouhé tři kilometry jemného bílého písku. Na tyto ostrovy se můžete dostat lodí z přístavu, nebo také po domluvě s některým z místních rybářů. Ti vás mohou převést až k malému ostrůvku na konci pláže, který je domovem vodního ptactva a skalních jezírek plných života. Nedaleko najdete také vesničku, kde můžete tiše přihlížet životu Thajců. Z pláže Klong Muang Beach se nabízí neopakovatelný pohled na západ slunce s tucty malých ostrůvků na horizontu. Toto místo je jako stvořené pro nerušenou romantickou dovolenou, noční život hledejte spíše v Ao Nang nebo Railey Beach.

Návštěva Thajska by neměla být cestou na jedno konkrétní místo. Díky blízkosti jednotlivých ostrovů je vhodné zkombinovat návštěvu vícero míst. Z Krabi je ideální přístup na Ko Lantu, Ko Phi Phi nebo Bay Phang Nga. Od centra oblasti, města Krabi, jsou vzdálené pouhých 20 kilometrů.  Do Krabi se dostanete pohodlně buď letadlem nebo autobusem z Bangkoku. Letecká linka nabízí  zpravidla šest spojů denně, cesta trvá necelou hodinu a půl. Autobusy i taxíky míří z letiště většinou do přístavního Ao Nang, odtud se dá dostat člunem prakticky jak na Ton Sai, tak na Railey Beach.  Transfer z letiště v Krabi trvá asi 40 minut, transfer z letiště v Phuketu pak 2 a půl hodiny.

- rdk -

Článek byl zobrazen 32 660 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Thajsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko