Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Nejkrásnější pláže v Thajsku podle oblastí

Na východ na ostrov lásky Ko Samui nebo třeba do kokosového ráje Ko Chang? Zvolit si při cestování do Thajska cílovou destinaci, to vyžaduje zjistit si vše potřebné o jednotlivých lokalitách. Tento článek berte jako malého průvodce, který vám může pomoci v rozhodování, který kout země by se vám mohl nejvíce líbit.

Vybrat tu nejlepší dovolenou v Thajsku je velmi náročná disciplína. Nabídka je velmi široká, tato asijská země představuje opravdový exotický ráj. Přečtěte si, jaké jsou nejlepší pláže v Thajsku podle ostatní turistů a zvolte si tu svou.

Phuket

Kombinace hor, deštného pralesa a zelenomodrého moře dělá z Phuketu jednu z nejoblíbenějších exotických destinací v Thajsku. Patong pláž je ideální pro každého, kdo se rád spojuje lenošení na bělostném písku spolu se zábavou. Stačí vyrazit do některé z okolních restaurací, barů nebo obchodů označených neony. Patong pulzuje životem v denních i nočních hodinách. Pokud naopak vyhledáváte ticho a klid, Mai Khao Beach vzdálená na severozápad od Phuketu nabízí dlouhé kilometry procházek exotickým pobřežím. Kam míří místní? Většinou na Nai Harn Beach. Klidná pláž nabízí skvělé kotviště pro lodě, kousek na jih od této pláže si oblíbili návštěvníci pro šnorchlování.

Patong beach
Foto: Patong beach

Phi Phi

Souostroví Phi Phi je opravdový exotický klenot, o kterém jste snili. Mohou za to třeba vysoké skalní útvary vystupující z moře, které jsou porostlé bujnou vegetací. Skvělý výhled na ně budete mít právě z některé pláže. Na Phi Phi je Monkey Beach hned dvakrát. Jedna (nedaleko Tonsai Beach) je provařenou turistickou atrakcí. Na tu druhou se dostanete po zhruba půl hodině pádlování od Ao Lo Dalam. Cesta (při které se pěkně opálíte) stojí za to. Monkey Beach je pláž z plakátů bez davů turistů. Zátoka Ao Lo Moo Dee je vhodná pro procházky, šnorchlování i dovádění ve vodě. Ao Toh Ko je známá mimo jiné pro své vysoké ceny za ubytování. To ale neubírá této pláži na exotické kráse. Fandíte-li šnorchlování, můžete si ho zde užít i společně s delfíny. Ao Toh Ko má pro svou proslulost prostě dobrý důvod.

Souostroví Phi Phi
Foto: Souostroví Phi Phi

Pattaya

Oblast Pattayy každoročně přiláká statisíce návštěvníků, kteří míří do města zábavy a odpočinku, ale i na bělostné pláže. Jestliže hledáte komfort příměstského letoviska, vyrazte na Wong Amat Beach. Pláž je i přes svou polohu relativně čistá, při procházce můžete obdivovat lemování luxusními pětihvězdičkovými hotely. Zhruba kilometr dlouhá klidnější Dongtan Beach je v Pattaye velmi oblíbená, přestože nebývá úplně přeplněná. Náš tip: zdržte se až do západu slunce. Romantika tohoto kalibru vás dostane. Jomtien Beach bývala dříve rýžovým polem. Dnes slouží mnohem prozaičtějšímu účelu. Návštěvníci si ale rozhodně nestěžují - Jomtien je dlouhá zhruba šest kilometrů a je vroubená kokosovými palmami. Užijí si zde zejména milovníci windsurfingu (včetně začátečníků).

Koh Kood

Ostrov Koh Kood sousedí se nachází poměrně nedaleko od Kambodži. Jeho vnitrozemí skrývá pohoří pokryté deštným pralesem. Zdejší pláže jsou proto vyhledávány pro svou přírodní krásu. To je případ třeba Natural Beach. Dřevěné chatičky se krčí mezi vysokými kokosovými palmami, návštěvníci mají výhled do zátoky z dlouhého mola. Výhoda překrásné Ta Tin Beach? Je dostupná pouze lodí, a proto není tak přeplněná. Její úchvatné kouzlo tak není narušeno davy turistů. Zůstaňte zde přes noc a opájejte se exotickou scenérií. Kilometr dlouhá Tapao Beach je skvělá pro šnorchlování a plavání.

Ostrov Koh Kood
Foto: ostrov Koh Kood

Krabi

Oblast Krabi dokázala vstát z popela po ničivé vlně tsunami a dnes opět nabízí všechno to, proč se do ní turisté tolik zamilovali. Slavná pláž Tham Phra Nang je unikátní svými skalními útvary. Při výletu na Krabi ji prostě nejde vynechat. Nevýhoda tohoto místa? Její oblíbenost. Podobný problém má i Railay Beach, ale i toto místo se proslavilo z dobrého důvodu. Shluk malých ostrůvků Koh Pak Bia vystupujících z moře láká na miniaturní pláže. Kopce bílého písku narušují mořské azuro. Ideální tip na méně tradiční pláž. Tub Kaek Beach je ideální pro sledování neuvěřitelné scenérie skal vystupujících z moře.

ostrov Krabi
Foto: pláž Tham Phra Nang

Ko Chang

Celkem 52 malých ostrůvků tvoří oblast Ko Chang. Hledáte místo pro nafocení perfektních fotek z dovolené? Vyrazte na Klong Kloi Beach (v některých průvodcích Bangbao Beach). Bílý písek lemovaný hájem s kokosovými palmami, z lehátka uvidíte azurové moře ze kterého vystupují vzdálené namodralé ostrůvky. Fotky z Klong Kloi vás budou zahřívat i ve středoevropském lednu. Pokud nevyrážíte do Thajska za turistickým průmyslem přizpůsobeným potřebám západních návštěvníků, bude vám vyhovovat Bailan Bay. Hezká přírodní pláž, v Bailan Bay navíc nebude tolik trpět vaše peněženka. Zkombinujte lenošení a opalování na pláži, kde se turisté netísní tělo na tělo, a širokou nabídku restaurací a barů a získáte North Klong Prao Beach. Ideální místo, kam vyrazit, nemůžete-li se rozhodnout, jestli dát přednost relaxu, či zábavě.

Ko Samui

Nejznámější pláží na „Ostrově lásky“, jak se Ko Samui přezdívá, je Chaweng Beach. Je to zároveň také jedna z největších pláží na tomto ostrově, a jako taková nabízí vše, co zhýčkaný turista čeká - restaurace, koktejlové bary, hudbu. Mnohem klidnější alternativou je Lamai Beach. Nejsou zde hlučné party bary a místo není přelidněné. Místo toho kolem najdete klidné wellness lázně nebo meditační centra. Ještě klidnější je Maenam Beach - místo často navštěvované baťůžkáři. Ti si toto místo oblíbili kvůli krásně přírodě, příjemným cenám a klidu.

Autor: tvůrcem článku je cestovní kancelář ESO travel – specialista pro dovolenou v Thajsku

- PR článek -

Článek byl zobrazen 10 606 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Thajsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko