Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Ancient City v Bangkoku – Thajsko jako na dlani

Na jihovýchodním okraji Bangkoku se na obrovské ploše rozkládá jedna z největších atrakcí thajské metropole – Ancient City. V tomto rozlehlém komplexu si můžete prohlédnout repliky nejvýznamnějších historických památek celého Thajska. V tomto skanzenu byla vystavěna více než stovka chrámů, soch a dokonce i části vesnic z nejrůznějších koutů země.

Ancient City nazývané také Muang Boran se rozkládá na území, které má tvar mapy Thajska. Je největším muzeem pod širým nebem, které ukazuje návštěvníkům ty nejslavnější thajské stavby, a to ve zmenšené či skutečné velikosti. Modely významných památek, paláců, chrámů a dalších tradičních thajských budov jsou zde k vidění jedna vedle druhé a tak vás při návštěvě Thajska již nebude muset mrzet, že jste se nestihli podívat na tu či onu památku. V Ancient City máte vše na jednom místě.

Jednotlivé památky v Ancient City však nejsou jen tak ledabyle roztroušeny po kraji. Byly umístěny tak, aby i jejich poloha korespondovala s originálem. Pokud se tedy před originálem chrámu rozkládá jezírko, je jezírko i před chrámem v Ancient City, pokud leží obklopen krásnou kvetoucí zahradou, nechybí zahrada ani zde. S výstavbou tohoto jedinečného areálu, který je ukázkou tradiční thajské kultury a života Thajců, se začalo v roce 1963. Slavnostní otevření Ancient City pak proběhlo téměř o 10 let později, konkrétně 11. února roku 1972. V současnosti je zde k viděné na 116 památek a výstavba dalších je v plánu. 

chrám Sanphet Prasat ve skanzenu Ancient City na jihu Bangkoku
Foto: chrám Sanphet Prasat ve skanzenu Ancient City na jihu Bangkoku

Aby byl areál trochu oživen a nešlo jen o pouhé ukázky památek, mohou v Ancient City návštěvníci zavítat také do některého z místních muzeí a seznámit se také s historií a zajímavostmi Thajska. Část nazvaná Recreation Area seznamuje zase s thajským uměním. Najdete v ní 80 soch, které představují jednotlivé pozice při cvičení jógy. Sochy lemují rozlehlý pavilon, v němž je každý cvičební úkon detailně popsán. Na místních jezírkách nechybí stylové lodičky a ve zdejších zahradách je možné zahlédnout exotické ptáky. Chovají zde také opice a slony, kteří patří mezi velké turistické atrakce. Do Ancient City se můžete dopravit autobusovou linkou z centra Bangkoku, nebo si objednat organizovaný půldenní výlet u některé z cestovních kanceláří.

Přibližně 5 kilometrů od Ancient City je možné navštívit další zajímavou atrakci a tou je Krokodýlí farma, v níž v obrovském oploceném areálu žije asi 60 tisíc krokodýlů. Jde tak o největší krokodýlí farmu na světě, jejímž hlavním úkolem je ochrana ohrožených druhů krokodýlů před vyhynutím. Kromě toho slouží také k zábavě turistů a vzdělávání veřejnosti. V blízkosti krokodýlí farmy se v Samut Prakanu nachází ještě zoologická zahrada, v níž jsou chováni tygři, šimpanzi, pštrosi, sloni, velbloudi, nechybí exotické ptactvo a za návštěvu stojí muzeum dinosaurů. 

- jap -

Další články z Thajska:  
Nejoblíbenější místa Thajska 
Thajsko - velký okruh s možností navštívit Kambodžu 
Exotická dovolená v Thajsku s německými CK se vyplatí 
Cestování po Thajsku 
Ko Phangan - ve znamení divokých večírků

Článek byl zobrazen 5 501 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Thajsko nejlevněji

V RUDOLF REISEN nabízíme zájezdy německých CK za nízké ceny a s vyšší kvalitou služeb, než u českých cestovek.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko